امنیت یکی از مهم ترین و بحث انگیزترین مسائل درحوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است. جعل کردن را باید موضوعی جدا از هک کردن دانست، اما نتیجه هر دو نفوذ، از دست دادن اطلاعات و کاهش امنیت است. به منظور جلوگیری از نفوذ به سامانه ها و پیشگیری از جعل هویت، اسناد و مدارک در فضای مجازی، امضای دیجیتال یکی از بهترین راهکارها به شمار میرود.
امضای دیجیتال مفهومی شبیه امضای دستی و اثر انگشت اما با امنیتی بسیار بالا در فضای مجازی دارد. وقتی یک سند الکترونیکی مانند یک قرارداد، نامههای اداری، فرمهای الکترونیکی امضای دیجیتال شود:
بکارگیری گواهی امضای دیجیتال در سامانهها، امضای اسناد و تراکنشهای الکترونیکی مزایای زیر را به همراه دارد:
دانلود فرم درخواست امضا الکترونیک
تماس با کارشناسان صدور: 03538223333
به استناد ماده 7 قانون تجارت الکترونیکی مصوب سال 1382 مجلس شورای اسلامی:
«هرگاه قانون وجود امضا را لازم بداند، امضای الکترونیکی مکفی است».
بر اساس این ماده، امضای دیجیتال به تنهایی و بدون نیاز به امضای دستی برای قانون کفایت میکند. بنابراین در کاربردهای مختلف میتوان از گواهی امضای دیجیتال استفاده کرد و از مزایای زیاد آن بهره برد. در ادامه برخی از کاربردهای امضای دیجیتال اشاره شده است.
امضای دیجیتال اسناد الکترونیکی:
با استفاده از گواهی امضای دیجیتال میتوان اسناد در فرمت هایی مانند PDF، Word، Excel را امضا کرد. نرمافزارهای متداول برای امضای دیجیتال اسناد، نرمافزارهای Adobe Acrobt Professional (برای امضای دیجیتال اسناد PDF) و مجموعه نرمافزارهای Microsoft Office (برای امضای دیجیتال اسناد Word، Excel، ...) میباشند.
ورود امن به سامانه های تحت وب با استفاده از امضای دیجیتال:
یکی از مهمترین کاربرد های امضای دیجیتال، امن سازی ورود به سامانه ها با استفاده از امضای دیجیتال می باشد. در این صورت کاربران برای وارد شدن به حساب کاربری علاوه بر دانستن رمز عبور، نیازمند اتصال توکن به سیستم و بکارگیری امضای دیجیتال میباشند. این امر سطح امنیتی سامانه را در سطح بالاتری قرار می دهد.